Yangına Dayanıklı Kapılar ile ait her detaya değindiğimiz makalemıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi bağlanaksına tıklayarak erişebilirsiniz.
Bir yangın çıkış kapısının asli amacı, yangın yahut değişik bir ivedi durumda hızlı ve kolay bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını bastırmak bileğildir (ancak bazı yangın çıkış kapıları her ikisini de meydana getirecek şekilde mutasavvertır).
İnsan yoğunluğu okkalı olan, kişilerin toplanmış halde yaneşeliığı veya girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve müstacel kondisyon önlemi olarak Yangın Kapısı kullanmaı kanunen şarka koşulmuştur. Yangın Baplarının en sık kullanıldığı projeler arasında;
Salt Lake City İtfaiye Departmanı, Havalimanı Operasyonları ekibi ve kollukçu lazım bütün müdahalelerde bulunsa da yıldızı düşük âdem oracıkta sevimli verdi. Lazım asayiş önlemleri alınmasıyla beraber hadise yeri incelemesi serlatıldı.
Z tipi yangın merdivenlerinin başüstüneğu binalarda çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi midein ve yangın merdiveninin dayanıklı olup depremya saik vermemesi bağırsakin kapatılmalıdır.
Yangın Bapsı, ivedili durumlarda strüktürdan emin bir şekilde tahliye olanakı sağlayan, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve ölümlü hayatını üs saha, kuruluşların en önemli unsurlarından biridir.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına bakarak belli yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış baplarının) muayyen durumlara için TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.
Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında birey ve dünyalık kaybını önlemek amacı ile 120 dakika süresince etkili ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış cepheüne gerçek panik bar kolu bulunmasıdır.
Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari mimarisı ilkin yetişmek üzere tasarruf amacına ve kullanan isim sayısına için tasarlanan kapıdır. Aynı anda biraşkın insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, yüksek binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu hileışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar gibi binalarda tercih edilmektedir.
Birlik kanatlı yangın bapları binaların içerisinde olması muhtemel yangın ve benzeri ivedi durumlarda önlem gidermek en önemli tedbirlerin başlangıcında gelir.
Yangına dayanıklı bedduaşap Yangın Kapısı kapı ya da yangın kapısı otel, el ve şifahane kabilinden tıknaz dirim alanlarında kullanılan kapı çeşididir. Bu yangına dayanıklı kapı fiyatları yangın bapsı modeline ilişkilı olarak bileğhizmetmektedir.
Yangın yönetmeliğine munis bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.
Camlı yangın kapıları veya ürkü barlı yangın bapları gayrı yangın kapısı türleri arasındadır.
Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini münasip görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli saksılı kriterler nazar önüne hileınarak hüküm verilmektedir. Özellikle dürüst bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun aldatmaınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: